Flyskræk

Tue Kjær | Personlig Coach & Business Coach

FLYSKRÆK

Verden er fyldt med spændende kulturer og inspirerende landskaber. Fantastiske oplevelser med venner og familie venter på dig derude. Der findes også et væld af faglige udfordringer, der vil styrke din professionelle profil. En overflod af muligheder, hvoraf mange involverer en flyvetur – og der er ingen grund til at sige nej tak til dem, fordi du er bange for at flyve.

Flyskræk kan føles meget ubehageligt og i stedet for at være glad, bruger du tiden op til flyveturen på negative tanker om det, der skal ske. Du spilder din energi på forestillinger om, hvordan det mon vil påvirke dig, og rejsen bliver uoverskuelig. Hvis du da overhovedet går ombord.

Når du gør noget ved din flyskræk, gør du samtidig krav på at få din frihed tilbage.

ÅRSAGER TIL FLYSKRÆK

Flyskræk kan opstå af mange forskellige årsager: en dårlig oplevelse under flyvning, biologisk eller social arv eller måske har et nærtstående menneske påvirket dig med sin angst.

Flyskræk kan også opstå i forbindelse med fobier som højdeskræk, klaustrofobi og angst for mange mennesker samlet på ét sted. Desuden skal du forholde dig til mange sanseindtryk på en flyvetur, og hvis du rejser i en periode med pres eller personlig krise, kan det få korthuset til at falde sammen. Og kroppens reaktion kan være en efterfølgende flyskræk – øv!

DEN BEDSTE MEDICIN MOD IRRATIONEL FLYSKRÆK ER VIDEN OG GODE REDSKABER

Det er meget sikkert at flyve, så din frygt er irrationel. Men det hjælper ikke blot at få at vide, at det er ufarligt. Derimod hjælper en forklaring på, hvorfor det ikke er farligt, og hvorfor du alligevel reagerer, som du gør.

Først må du kigge på det, der udløser flyskrækken, så du kan standse den dårlige spiral. Herefter får du konkrete værktøjer til at holde frygten nede under skosålerne. Du lærer at fokusere på noget andet, og du bliver bedre til at acceptere og rumme dine tanker og sansninger.

Og så vil jeg naturligvis sørge for at oplyse dig godt og grundigt om flyvning og flyvemaskiner. Det kan jeg gøre, fordi jeg har en baggrund som pilot og flyvelærer. Desuden arbejder jeg både som coach og psykoterapeut, og med den sammensætning af viden og erfaring, kan jeg arbejde med dit problem på mange forskellige måder.

Når du så til gengæld medbringer en god portion mod, vilje og motivation, er vi allerede godt på vej.

SKAL VI FLYVE SAMMEN?

Har du brug for støtte på rejsen, kan jeg tage med dig på flyveturen. Enten som led i behandlingen eller som hjælp til at gennemføre en nødvendig flyvning. Som virksomhed er du velkommen til at kontakte mig, hvis en eller flere medarbejdere har brug for et forløb, der kan afhjælpe flyskræk.